Kendisini Felç Eden Magandayı Yatakta Teşhis Etti
Rastgele ateş eden Devrim Aksoy’un silahından çıkan kurşunun omuriliğine saplanması sonucu felç olan 17 yaşındaki Ahmet Emre Çavuş, yatağına gelen polislerin gösterdiği zanlıyı teşhis etti.İstanbul Gazi Mahallesi’nde geçen Ağustos ayında rastgele ateş eden bir kişinin tabancasından çıkan kurşunun ensesinden omuriliğine isabet etmesi sonucu göğüsten alt tarafı felç olan lise öğrencisi 17 yaşındaki Ahmet Emre Çavuş ve ailesine bekledikleri “Maganda yakalandı” haberi sonunda ulaştı. Ahmet Emre Çavuş, Aksaray’da yakalanan hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan Devrim Aksoy’u, ateş ederken gördüğünü felçli yatağında fotoğraflarına bakarak teşhis etti.
 
Çok açık beyanla teşhis etti.
 



Devrim Aksoy’un fotoğrafı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavisi süren Ahmet Emre Çavuş’a polis memurları tarafından gösterildi. Ahmet Emre Çavuş, sabıkalılar albümünden alınan fotoğraftan Devrim Aksoy ’u avukat Ahmet Sireci’nin de önünde teşhis ederken konuşma güçlüğü çekmesine karşılık teşhis etti. Fotoğraflı teşhis tutanağı’nda “Devrim Aksoy’un fotoğrafı Ahmet Emre Çavuş’a gösterilip, sesli bir vaziyette kendisine ateş eden Devrim isimli şahsın bu şahıs olup olmadığı sorulduğunda kafasını, gözünü ve dudaklarını evet şeklinde belirtici çok açık beyanla teşhis edilmiş olup; bu tutanak tarafımızdan tanzimle birlikte imzalanmıştır” denildi.
 
Solunum cihazı Avcılar Belediyesi’nce satın alınan Ahmet Emre Çavuş’un tedavi edilebilmesi için yoğun bakım, genel cerrahi ve fizik tedavinin aynı binada olduğu hastaneye götürülmesi gerektiği böyle bir hastanenin yıllık tedavi ücretinin 240 bin TL olduğu ifade edildi. Anne Zeynep Çavuş, “Oğlum benim vereceğim bir kaşık suya muhtaç hale geldi. Oğlumu zevk için sıktığı kurşunla bu hale getiren kişi elini kolunu sallayarak gezmesi yüreğimi çok sızlatıyordu. Solunum makinesine bağlı. Yanına her girdiğimde dudaklarından ‘Bunu bana yapan yakalandı mı?’ dediğini okuyordum. Belki oğlum eski haline gelmeyecek. Ama başka annelerin yüreği yanmayacak” dedi.

Kaynak:VATAN, MİLLİYET